Minulla on siis muutama kuukausi aikaa käydä läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot ensi vuodeksi. Ensisijaisesti olisin kiinnostunut región de español ja perheestä, jossa olisi max. kaksi lasta, jotka molemmat olisivat yli 3-vuotiaita. Jotta etsinnästä ei tulisi aivan ylivertaista, olen rajannut perheiden haun seuraaviin maihin: Ruotsi, Espanja, Belgia, Alankomaat, Ranska, Luxemburgh ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Olen silti avoin kaikelle, jotain yllättävän kiinnostavaa voi aina tulla eteen. ;)
Seulonta alkakoon.

"Haetaan reipasta suomalaista au-pairia hoitamaan heinäkuussa. 2 vuotta täyttävää tytärtämme. Tarjoamme sinulle oman huoneen, ylläpidon sekä hyvän mahdollisuuden oppia englantia suomalais-englantilaisessa akateemisessa, urheilullisessa perheessä. Asumme lähellä Edinburghin keskustaa ja yliopistoa, joten mahdollisuuksia harrastuksiin on paljon. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä pikaisesti, sillä olemme Suomessa lomalla maaliskuussa ja haluasimme tavata mahdollisen uuden au-pair ehdokkaan silloin."

Pienen taustatutkomuksen jälkeen osoittautuu au pairin hakija Edinburghin yliopiston professoriksi ja hänen vaimokseen, joka on syntyjään suomalainen. He asuvat kävely-etäisyydellä Princes Streetiltä. Mahtava sijainti, tunnen kyseistä asuinaluettakin hiukan, koska entinen poikaystäväni asui samalla suunna yliopiston kampuksella.

Kyseinen tilaisuus on one of a kind, sen kyllä ymmärrän. Positiivisenä puolena koen äidin suomalaiset juuret (vaikka eihän se mitään takaa), kaupunki, jonka tunnen kuin omat taskuni ja hyvän palkan. Lisäksi mahdollisuus tavata perhe ennen lähtöpäätöksen tekoa on hyvä puoli. Hiukan itseäni kuitenkin painaa tyttären nuori ikä. Tuntuu, että alle kolme-vuotiaat särkyvät, ei sillä, että kyseinen tunne saattaa tehdä hyvä. Tulee helpommin katsoneeksi lapsen turvallisuuden perään.

Skotlannissa olisi mahtaa asua taas, mutta jotenkin en näe, että välttämättä saavuttaisin mitään uutta. Ja tiedän varmuudella, että rahaa tulee palamaan matkustelussa Glenrothesiin, Dunfermlineen & Cowdenbeathiin. Elisaa kyllä tulisi näkemään paljon ja pals Edinburghin kampukselta, mutta jotenkin kaikki edellä mainitut asiat eivät saa vielä riittävän varmaksi haluaako lähteä takaisin vai ei. Tätä on pakko pohtia. Aikaa hakea tähän paikkaan on muutama viikko.