Onneksi tuli avattua uusi sähköpostitili au pair - jutuille, koska kaiken mailin läpikäyminen on paljon helpompaa, kun henkilökohtainen maili ei mene siinä seassa. Olen saanut muutaman enemmän tai vähemmän houkuttelevan tarjouksen. Perhe Alankomaista, lapset varsin nuoria, muistaakseni. Päädyin rajaamaan hakuani vielä tiukemmalle ja nykyään hyväksyttyjä ovat seuraavat maat: España, Sverige ja The United Kingdom. Yhdelle perheelle Englannista en ole vielä vastannut. Se on kuullostanut hyvältä, mutta Englanti? Nii-i.

Seuraavanlainen maili tipahti sähköpostiin (eikä minulla ole minkäänlaista hajua, että mistä se on peräisin ja minkä ilmoituksen kautta...):

"Am *** From UK, am a single parent and i live with my kids. I need a aupair to take good care of my kids and after reading your profile i was satisfied with you and i accepted you to work for me as aupair here in UK. you have a very nice furnished live in accomodation. your duties will be as follows... plah plah plah"

Seuraavaksi oli lueteltu kaikki au pairin tehtävät. Niihin meni noin pari sivua ja lopussa oli lyhyesti määritelty jotain epämääräistä perheestä, ei kuitenkään kerrottu lapsien määrää saati ikää jne.

Kuullosti massapostitukselta. Naurattaa vieläkin kohta "i was satisfied with you and i accepted you to work for me as aupair", ai että hyväksytty on vaikka haettu ei ole ja perheestä ei ole mitään tietoa, paitsi että oman huoneen saa ja "your profile match my search criteria exactly". Viesti ei voi olla peräisin siteltä, jota käytän pääsääntöisesti. Vaihtoehdoksi jää sitten vain sivu, jonne tylsyyttäni loin profiilin. En ole kyllä löytänyt kyseistä rouvaa sieltäkään löytänyt. Olisi tietenkin kohteliasta vastata jotakin, mutta jos minulle lähettää massapostia, niin saatan yhtäkkiä unohtaa hyvät käytöstavat.

Jatketaan mailien purkua.